Iarna a venit, oficial, în Oradea. Miercuri dimineaţă, orădenii au avut surpriza să-şi găsească maşinile ori acoperişul caselor învăluite în zăpadă, primii fulgi de nea căzând deasupra oraşului încă din timpul nopţii.

Totodată, miercuri dimineaţă, angajaţi ai Direcţiei Tehnice din Primărie, în frunte cu directorul adjunct Emil Benţan, au mers la operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, responsabil şi cu deszăpezirea Oradiei, pentru o inspecţie a utilajelor.

"Am inventariat cele 30 de utilaje care vor fi folosite la intervenţii, din care 17 au montate plugurile, respectând programul aprobat de Consiliul Local. Utilajele au fost verificate fiecare în parte şi sunt în stare de funcţionare", a declarat Benţan pentru BIHOREANUL.

Potrivit directorului, au fost inspectate şi stocurile de material antiderapant cumpărate de RER Ecologic Service. "În prezent, au 350 de tone de sare, iar până la data de 8 decembrie se vor aproviziona cu încă 400 de tone de sare, care sunt deja plătite şi trebuie să ajungă. Mai sunt 400 de tone de nisip, cantitate ce poate fi suplimentată oricând, deoarece nisipul e adus de la o balastieră din apropierea Oradiei. De asemenea, mai există 100 de tone de clorură de calciu, material antiderapant lichid", a precizat Benţan.

Pe de altă parte, angajaţii Primăriei s-au asigurat că până vineri, muncitorii RER vor amplasa în 48 de locuri din oraş 61 de lăzi cu material antiderapant, măsură impusă tot prin programul aprobat de Consiliul Local.

Până acum, n-a fost necesară intervenţia maşinilor de deszăpezire ori de împrăştire de material antiderapant pe străzile din Oradea, însă nu e exclus ca ele să iasă curând din curtea RER. "Conform prognozei meteo, azi (n.r. miercuri) va ninge slab toată ziua, însă la noapte vor scădea temperaturile, aşa că e posibil să trebuiască să intervenim cu împrăştierea de materiale antiderapante", a precizat directorul tehnic al RER Ecologic Service, Ionel Ban, pentru BIHOREANUL.