Prima intervenţie, reuşită!

Prima ninsoare care a căzut peste Oradea în această iarnă a însemnat şi prima intervenţie a utilajelor de deszăpezire în municipiu. Pe moment, doar pentru combaterea poleiului.

Joia trecută, în Oradea s-a făcut simţită prima ninsoare din acest sezon, iar la ora 18.10 maşinile operatorului licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, au ieşit pe străzi. "Opt utilaje au ieşit cu material antiderapant solid, pentru a combate formarea poleiului", a declarat Ionel Ban, directorul de producţie în cadrul companiei.

Maşinile au acţionat la comanda Primăriei Oradea şi au mers prima oară pe arterele de intrare în oraş, ulterior acoperind toate străzile principale ale municipiului. De asemenea, au "stropit" cu sare, nisip şi clorură sensurile giratorii, podurile şi podeţele din Oradea.

La 3.30 dimineaţa, utilajele au ieşit din nou pe străzi, dat fiind că temperaturile scăzuseră sub zero şi exista pericolul îngheţului. Din nou, maşinile RER au străbătut fiecare arteră importantă, lăsând în urmă materialul antiderapant menit să salveze traficul. Această intervenţie s-a întins până după ora 8 dimineaţa, când autospecialele au urcat pe străzile de pe deal. Pe nicio arteră n-a fost necesară intervenţia plugului pentru deszăpezire şi, totodată, nu s-a sesizat niciun incident rutier.

În total, în prima noapte după ninsoare, RER Ecologic Service a utilizat 61 de tone de sare, 132 de tone de nisip şi 24 de tone de clorură.

Pe fază

Marţi, zăpada a căzut din nou peste oraş. Începând de la ora 15.30, zece utilaje ale RER au fost pe străzile oraşului, împrăştiind material solid antiderapant. În total, s-au folosit 390 tone de nisip, 240 tone de sare şi 90 de tone clorură.

În cursul zilei de miercuri, angajaţii operatorului ies din nou pe străzi, de data aceasta pentru a împrăştia manual materiale anti-derapante pe trotuare, în intersecţii şi în sensurile giratorii.

"Utilajele noastre vor fi în continuare pregătite pentru intervenţii la orice oră a zilei sau a nopţii", a declarat directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban. De altfel, reprezentanţii societăţii urmăresc atent prognoza meteo pe site-uri specializate, pentru ca nimeni să nu fie luat prin surprindere...

Nu doar RER are obligaţii

Pe de altă parte, municipalitatea reaminteşte orădenilor că, în conformitate cu articolul 111 din Regulamentul serviciului de salubrizare a municipiului Oradea, toţi cetăţenii sunt obligaţi să cureţe zăpada, să îndepărteze gheaţa şi să combată poleiul de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea.

Cei care nu vor respecta aceste obligaţii vor fi sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 500 şi 2.000 lei pentru persoane fizice şi 1.500 şi 2.500 lei pentru persoane juridice.