Veste bună pentru orădeni: în 2018 va începe construcţia celui de-al doilea punct de colectare separată a deşeurilor provenite din gospodării! În şedinţa de joia trecută, Consiliul Local a votat, în unanimitate, încheierea unui act adiţional între Primărie şi RER Ecologic Service care prevede că operatorul licenţiat de salubritate va construi o platformă similară celei inaugurate luna trecută pe strada Thurzó Sándor.

RER Ecologic Service va investi în amenajarea acestui punct 141.000 euro, bani rămaşi după ce a finalizat planul de investiţii asumat în 2015. Atunci, când Consiliul Local a decis să prelungească până în 2020 contractul de gestiune a serviciului de salubritate, operatorul şi-a asumat investiţii de 850.000 euro. Toate aceste lucrări au fost finalizate în acest an şi au costat mai puţin decât s-a estimat, motiv pentru care RER şi-a arătat disponibilitatea să mai realizeze un punct de colectare.

După ce Primăria va identifica terenul, operatorul va avea 9 luni la dispoziţie pentru lucrări. La fel ca pe platforma de lângă cimitirul municipal, şi la cea de-a doua platformă orădenii vor putea duce deşeuri voluminoase, resturi vegetale, hârtii, cartoane, plastice şi chiar deşeuri rezultate în urma renovărilor.