Procesul de achiziţionare a noi utilaje, început anul trecut de operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service, continuă în ritm susţinut. Zilele trecute, societatea a adus în parcurile din oraş trei mini-tractoraşe nou-nouţe, pentru tuns gazonul.

Utilajele sunt de dimensiuni reduse, ideale pentru parcuri, deoarece se strecoară şi pe margini şi la colţuri de alei. În plus, au un design modern, motoare nepoluante şi mici recipiente de depozitare a resturilor vegetale tunse, astfel că nu lasă resturi în urmă. Utilajele înlocuiesc cu brio munca manuală a angajaţilor RER care, în loc să tundă iarba cu o moto-coasă, stau pe scaune şi învârt de volan.

De asemenea, operatorul de salubritate a achiziţionat şi o auto-gunoieră de dimensiuni mici, cu capacitate de 8 metri cubi, foarte silenţioasă. „E un model italian, folosit cu precădere în Veneţia", precizează Ionel Ban, directorul de producţie al RER. Utilajul va fi folosit pentru colectarea deşeurilor din centrul Oradiei, tocmai pentru că nu poluează fonic, iar dimensiunile mici îi permit să se strecoare pe străzile înguste.

Pentru colectarea deşeurilor din cartiere, RER a mai achiziţionat alte două auto-gunoiere second-hand, cu capacitate de 14 metri cubi.