Oradea s-a înălbit iar. În urma ninsorii din noaptea de vineri spre sâmbătă, 11 utilaje ale RER Ecologic Service au ieşit de la ora 4 dimineaţa pe străzi, pentru a împrăştia materiale antiderapante.

Maşinile au acţionat pe străzile din Urgenţa 1, adică cele mai importante artere ale oraşului, împrăştiind peste 100 de tone de antiderapant.

De la ora 7 dimineaţa, autovehiculele au ieşit şi pe străzile din categoria a II-a de urgenţe. "În acest moment 20 de maşini acţionează la pluguit zăpada pe străzile din municipiu, iar alte două maşini însoţesc municitorii RER care curăţa zona centrală, dar şi trotuarele şi scările aferente podurilor", se arată într-un comunicat al Primăriei, remis sâmbătă dimineaţă.

Municipalitatea le aminteşte orădenilor că au obligaţia să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. "Pentru nerespectarea acestor obligaţii pot fi aplicate sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2000 lei pentru persoane fizice şi 1500-2500 lei pentru persoane juridice", se mai precizează în comunicat.