Iarna s-a instalat oficial în Oradea, unde de sâmbătă seară ninge şi viscoleşte aproape continuu. Potrivit directorului tehnic al RER Ecologic Service, Ionel Ban, utilajele de deszăpezire au ieşit pe străzi încă din seara de sâmbătă.

"De sâmbătă de la ora 17.30 am intervenit cu utilajele care au împrăştiat material antiderapant şi acum suntem la a treia trecere prin oraş. De duminică de la ora 9 intervenim şi cu utilajele de pluguit zăpada pe străzile din categoria "Urgenţa 1", urmând ca apoi să trecem şi pe străzile din "Urgenţa 2"", a declarat Ban, duminică, pentru BIHOREANUL.

În prezent, pentru intervenţiile de deszăpezire, RER Ecologic Service foloseşte 20 de utilaje, din care 12 cu pluguri pentru îndepărtat zăpada.

Potrivit regulamentului de deszăpezire a oraşului, RER Ecologic Service are obligaţia să deszăpezească străzile în funcţie de categoria de prioritate în care au fost încadrate.

Astfel, în categoria "Urgenţa 1" sunt incluse 148 de artere, adică marile bulevarde, străzile cele mai circulate ale oraşului şi intrările în municipiu. În "Urgenţa 2" sunt sunt incluse 226 de străzi, majoritatea din cartiere, în "Urgenţa 3" alte 174 de străzi, iar în ultima categorie 250 de străzi, majoritatea situate pe dealurile oraşului.

Cu toate acestea, unii taximetrişti s-au plâns de faptul că în oraş se circula, duminică dimineaţă, destul de greu, în special la intrările în oraş şi în sensurile giratorii, ca de exemplu la intrarea în oraş dinspre Sântandrei şi în Calea Aradului.

De asemenea, pe toate drumurile din Bihor se circulă mai greu, din cauza viscolului. "Nu avem niciun drum blocat în Bihor, dar pe toate se circulă în condiţii de iarnă", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihorene, Alina Dinu.