Primăria a pus punct campaniei de plantări de toamnă. Muncitorii RER Ecologic Service, firma câştigătoare a licitaţiei organizate de Primărie, au plantat în oraş 780 de arbori din 18 specii, precum platan, frasin, acer, prun, alun, catalpă ori carpin.

"Prin plantarea acestora, s-a vizat în principal completarea cu fond vegetal a scuarurilor şi aliniamentelor stradale, dar şi crearea unor noi spaţii verzi", se arată într-o informare a Primăriei.

Astfel, copacii au fost plantaţi prin întreg oraşul, inclusiv în zone care până acum n-aveau niciun pom. De pildă, 80 de arbori au fost sădiţi într-un scuar din zona Pieţei Obor, aliniamentele stradale de pe străzile Vincent van Gogh şi Tompa Mihaly au şi ele acum copaci plantaţi, iar parcările nou create de pe străzile Milcovului, Ciheiului şi Mehedinţi vor fi umbrite de pomii sădiţi acum.

Fiecare arbore plantat are o înălţime de minim 2 metri şi tulpina dreaptă şi nedeteriorată. De asemenea, copacii au fost livraţi cu baloţi de pământ, iar RER Ecologic Service îi va uda şi va asigura o garanţie, pentru fiecare pom în parte, timp un an.

Numărul copacilor plantaţi în campania de toamnă este aproape identic cu cel din primăvară, când oraşul şi-a mărit zestrea cu 783 de pomi.