Orădenii care au preferat să împodobească brazi naturali, tăiaţi, trebuie să ştie că aceştia sunt folositori şi după sărbătorile de iarnă. RER Ecologic Service colectează gratis brazii din Oradea şi îi transportă la staţia de compostare administrată de Eco Bihor, unde pomii sunt tocaţi şi folosiţi ca materie primă pentru realizarea compostului, adică a îngrăşământului agricol natural rezultat în urma fermentării resturilor vegetale.

Operatorul de salubritate face un apel către toţi orădenii, rugându-i să lase brazii lângă ţarcuri sau containere. Pentru colectarea lor, RER Ecologic Service foloseşte alte utilaje decât cele pentru colectarea deşeurilor menajere ori uscate, astfel că nu foloseşte nimănui ca brazii să fie băgaţi în incintele închise sau, mai rău, în pubele. De asemenea, orădenii sunt rugaţi să arunce brazii fără ambalaje de bomboane pe ramuri.

Acesta este al şaselea an în care brazii aruncaţi de orădeni după sărbătorile de iarnă sunt folosiţi de Eco Bihor pentru producerea de compost.