În luna mai, când Primăria a decis să prelungească durata contractului de salubritate încheiat cu RER Ecologic Service cu 4 ani, operatorul licenţiat şi-a asumat un plan de investiţii pe care îl va face în oraş, pe cheltuiala sa.

Fiind o societate cu capital majoritar privat, RER Ecologic Service nu poate derula o licitaţie prin sistemul electronic de achiziţii publice. Totuşi, a convenit cu municipalitatea că va face aceste achiziţii într-un mod cât mai public. "Având în vedere că toate investiţiile făcute de RER Ecologic Service vor intra în patrimoniul oraşului, Primăria Oradea a convenit cu operatorul de salubritate să efectueze toate achiziţiile privind aceste investiţii într-un mod transparent", a declarat city-managerul Eduard Florea.

Drept urmare, societatea a publicat pe site-ul propriu o invitaţie de depunere de oferte pentru proiectarea şi realizarea lucrărilor, respectiv instalarea echipamentelor necesare pentru dotarea incintelor aferente punctelor de colectare cu sisteme de acces controlat individualizat specific fiecărei asociaţii de proprietari arondate, inclusiv a sistemelor de alimentare cu energie electrică.

Pentru închiderea cu cartele magnetice a celor 530 de incinte din oraş, sistem ce va fi alimentat cu un panou solar, RER estimează o valoare de 441.300 de euro, iar termenul de finalizare a lucrărilor este 31 august 2017. Ofertele trebuie depuse la sediul RER Ecologic Service din strada Tudor Vladimirescu nr. 79 până cel târziu pe 5 octombrie.