Operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service îi anunţă pe orădenii care locuiesc la case că în zilele de marţi, 23 septembrie, şi joi, 25 septembrie, va distribui o nouă tranşă de saci galbeni.

Sacii de culoare galbenă se vor distribui gratuit la fiecare adresă prevăzută în contractul de salubritate, odată cu ridicarea deşeurilor menajere. În cele două zile vor fi distribuiţi 17.608 de saci.

Pentru evitarea situaţiilor în care sacii galbeni sunt sustraşi de persoane necunoscute, cetăţenii sunt rugaţi ca, dacă pot, să urmărească momentul golirii pubelei de deşeuri menajere.

Sacii galbeni sunt destinaţi exclusiv colectării deşeurilor reciclabile: hârtie, carton, folie, PET-uri şi doze de aluminiu. Colectarea fracţiei uscate din ei se face din două în două săptămâni, conform graficului stabilit în funcţie de adresa de domiciliu, care poate fi consultat pe site-ul www.reroradea.ro

"Menţionăm că aceşti saci sunt reutilizabili, prin urmare la colectare se golesc şi se restituie la fiecare adresă, iar în cazul deteriorării se înlocuiesc de către operatorii societăţii noastre. La constatarea oricărei situaţii de furt al sacilor galbeni, inclusiv cu deşeuri cu tot, rugăm cetăţenii să anunţe acest lucru la dispeceratul Poliţiei Locale, telefon 0259- 969", precizează un comunicat al RER Ecologic Service.