Zeci de elevi bihoreni silitori, care au dovedit că învaţă bine la un concurs organizat de Asociaţia Piticot, au fost premiaţi pentru isteţimea lor. Cei mai buni dintre ei au primit în dar câte o bicicletă de la RER Ecologic Service.

Concursul s-a derulat pe şapte discipline (română, engleză, matematică, geografie, istorie, cultură civică şi spirit antreprenorial), iar elevii au dat teste grilă la materia la care au ales să se înscrie. În final, la fiecare disciplină au fost aleşi trei câştigători. Ocupanţii locurilor întâi au plecat acasă cu o bicicletă nou-nouţă, oferită de societatea de salubritate, unul din sponsorii concursului, premianţii locurilor doi au primit câte un joc de masă, iar elevii de pe locurile trei câte o enciclopedie.

Înacets fel, şcolarii au primit un imbold pentru a se transforma în elevi care pun preţ pe sănătatea mediului înconjurător, dar şi pe a lor personală. Şi, pe lângă că li s-a dovedit că dacă au carte, au parte, elevii au învăţat o lecţie şi despre caritate. La festivitatea de premiere, au făcut cunoştinţă cu Matei Vida, un copil bolnav care a primit o donaţie din partea Asociaţiei Piticot, banii fiind strânşi din taxa de participare la concurs plătită de elevi.