Se spune, şi pe bună dreptate, că o imagine face cât o mie de cuvinte. Acest lucru a fost înţeles şi de RER Ecologic Service, care foloseşte un nou "instrument" pentru educarea orădenilor în chestiunea colectării selective a deşeurilor.

De mai bine de o săptămână, orădenii pot vedea prin oraş două utilaje ale RER "utilate" cu autocolante 3D. Pe părţile laterale ale autospecialelor a fost aplicat câte un autocolant imprimat pe folii speciale, rezistente la intemperii, cu desene care arată în perspectivă cum trebuie sortate deşeurile, mai precis că hârtiile, sticla, plasticul şi metalul trebuie colectate separat de deşeurile menajere.

Efectul 3D al autocolantelor se observă cel mai bine de la o distanţă de circa 5 metri de utilaj, privitorul având impresia că în utilaj chiar se află nişte rafturi pe care sunt puse separat deşeurile. Alături de acest desen stă şi sloganul RER Ecologic Service, "Suntem parteneri pentru un oraş curat!".

Utilajele "desenate" 3D sunt o noutate absolută pentru Oradea, ele fiind realizate după modelul celor aplicate de operatorul de salubritate din Timişoara, Retim Ecologic Service, firmă ce face parte din acelaşi concern german ca şi RER Ecologic Service.