Hoţii de pubele sau containere de deşeuri ar trebui să se gândească de două ori înainte de a mai comite infracţiunea. Operatorul licenţiat de salubritate al municipiului, RER Ecologic Service, desfăşoară o acţiune de înseriere a fiecărui recipient din oraş, astfel ca unul furat să poată fi identificat mai uşor.

Dat fiind că fenomenul furtului de pubele sau containere în care orădenii colectează deşeurile nu se atenuează, firma RER fiind anunţată lunar de noi infracţiuni, fiecare recipient este de acum înseriat. Asta înseamnă că va avea inscripţionată o serie unică, ce va fi trecută şi pe contractul de comodat, iar operatorul va şti cui îi aparţine orice pubelă sau container.

Acest lucru ajută orădenii şi operatorul în două tipuri de situaţii. În primul rând, rezolvă reclamaţiile pe care vecinii şi le fac, acuzându-se că unul dintre ei a înlocuit pubela cu a celuilalt, pe motiv că aceasta ar fi mai puţin deteriorată. În al doilea rând, ajută la identificarea locului de apartenenţă a unei pubele, dacă este găsită altundeva decât la blocul sau casa unde trebuia să fie. Adică, dacă a fost furată.

Fiecare asociaţie de proprietari, persoană fizică sau juridică trebuie să reclame infracţiunea la Poliţie, solicitând totodată operatorului de salubritate să comunice seria recipientului, în cazul în care nu o deţine. De altfel, numai în baza unei plângeri la organele abilitate, societatea va oferi clienţilor păgubiţi un nou recipient în folosinţă gratuită.