După ce în vara trecută a adus, în premieră în Oradea, un utilaj modern pentru spălarea şi dezinfectarea recipientelor de colectare a deşeurilor, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service a demarat o nouă acţiune de curăţare a pubelelor.

De o săptămână, fiecare stradă din oraş e străbătută de două utilaje RER: unul care goleşte pubelele şi containerele şi altul care le spală. Autospeciala automată "ascunde" în burta sa pubelele sau containerele şi le curăţă cu jeturi de apă puternice, atât în interior, cât şi în exterior. Până acum s-au spălat recipientele de la blocurile din Rogerius, urmând ca în zilele care vin acţiunea să continue şi în restul municipiului.

După ce recipientele sunt curăţate, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari semnează un proces-verbal care adevereşte că au fost spălate şi în baza căruia costul operaţiunii va fi facturat asociaţiei, alături de costul lunii respective pentru colectarea deşeurilor menajere. Preţurile au fost stabilite de aleşii orădenilor prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 720 din 2010. Spălarea şi dezinfectarea unei pubele de 120 de litri costă 67 de bani, plus TVA, iar a uneia de 240 de litri 1,34 lei plus TVA.