RER Vest împarte saci galbeni şi albaştri către clienţii din Zona Metropolitană Oradea, destinaţi colectării deşeurilor reciclabile pentru anul 2023. Datorită deschiderii arătate de primăriile din mediul rural, cetăţenii îi vor primi de la administraţia locală de care aparţin. 

"Pentru a veni în sprijinul localnicilor şi pentru a ne asigura că toţi vor primi saci galbeni şi saci albaştri, titularii de abonament îşi vor putea ridica sacii destinaţi colectării selective de la sediile primăriilor de care aparţin, dacă nu sunt informaţi altfel de către administraţiile locale", a transmis operatorul de salubritate.

Fiecare client RER Vest va primi gratuit câte o rolă de 25 de saci galbeni şi o rolă de 15 de saci albaştri. Singurii care nu se vor regăsi pe liste sunt bihorenii care au datorii mai mari de trei luni la plata facturilor şi care vor primi sacii abia după achitarea restanţelor. 

"Le reamintim bihorenilor care locuiesc în Zona Metropolitană Oradea că sacii galbeni sunt destinaţi plasticului şi metalului (PET-uri, cutii de conserve, doze de aluminiu, folii de plastic, ambalaje din polietilenă etc, care se depozitează golite şi strivite) şi sacii albaştri sunt folosiţi pentru colectarea deşeurilor din hârtie şi carton (papetărie, cutii de carton, ambalaje din hârtie şi carton, depozitate pliante şi legate)", a comunicat RER Vest.

În Oradea, sacii pentru reciclabile se vor împărți după finalizarea operaţiunii în mediul rural, iar compania de salubritate va anunța perioada și modalitatea de distribuire.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!