Vara este anotimpul tradițional pentru micile lucrări de renovare în locuințe, iar deșeurile rezultate pot fi o bătaie de cap.

Nu și pentru orădeni! Pe 19 august, RER Vest și Primăria Oradea dau startul unei noi campanii de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase din casele și apartamentele cetățenilor. Tot ce trebuie să facă aceștia este să solicite telefonic ridicarea obiectelor de care nu mai au nevoie. De restul se ocupă RER!

Comandă telefonică

Campania se va desfășura între 19 și 30 august, iar regulile sunt aceleași ca până acum: orădenii pot să scape gratuit de resturi, dar pe bază de programare și după ce le lasă la limita de proprietate.

Toți cetățenii care au contracte de salubrizare cu RER Vest și vor să beneficieze de colectarea gratuită se pot programa la numărul de telefon 0751-306.526. Linia pentru programări va fi disponibilă de luni până vineri între orele 8.30 și 15.30, începând din prima zi a campaniei.

Când fac programarea telefonică, doritorii trebuie să ofere detalii despre tipul de deșeuri pe care vor să le predea - voluminoase sau periculoase - și despre dimensiunile acestora. În ziua și la ora stabilită cu operatorul RER Vest, trebuie să scoată deșeurile în fața casei sau a blocului. Dacă programările se fac în prima parte a zilei, colectarea se face preponderent după-amiaza.

Fără electrice și electrocasnice

În cele două săptămâni, orădenii pot preda deșeuri voluminoase și deșeuri periculoase, cele două tipuri de resturi urmând să fie ridicate în zile diferite, pentru a respecta fluxul separat al deșeurilor.

Deșeurile voluminoase care fac obiectul campaniei sunt: mobilier, obiecte de uz casnic, covoare, saltele, uși, mobilier de baie, obiecte mari de folosință îndelungată, altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice.

Deșeurile periculoase pe care orădenii le pot preda sunt ambalaje de vopsele pe bază de ulei, solvenți, produși de igienizare, baterii și acumulatori portabili, spray-uri și produse utilizate în amenajări interioare.

Anul acesta, ultima campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase din Oradea va avea loc între 11 și 22 noiembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!