Pompierii militari orădeni au evacuat, miercuri seară, restaurantul Hanul cu Noroc de pe strada Mihail Kogălniceanu, după ce un incendiu a izbucnit la restaurantul vecin, Trattoria di Toscana, care la acel moment era închis.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crişana, căpitanul Camelia Roşca, alerta s-a dat în jurul orei 20.55, iar la locul incendiului s-au dus militarii Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea.

"La sosirea echipajelor de stingere, flăcările se manifestau în culoarul de trecere spre terasa restaurantului, respectiv în zona barului din incinta localului, existând riscul propagării acestuia la întreaga clădire, precum şi la un alt local învecinat", a declarat Roşca, joi.

Preventiv, militarii i-au evacuat pe clienţii de la Hanul cu Noroc, iar pentru a stinge incendiul de la Trattoria, au acţionat simultan cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Au reuşit astfel să evite propagarea flăcărilor la localul vecin.

"Pagubele înregistrate în urma producerii evenimentului au constat în aproximativ 25 metri pătraţi tavan pe structură uşoară, mobilier bar, casă de marcat, aparatură sonorizare, un aparat de cafea, tabloul electric şi conductori electrici", a mai spus Roşca. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Incendiul a fost cauzat, cel mai probabil, spun pompierii, de un cablu electric neizolat corespunzător.

Tot miercuri seară, echipajele aceleiaşi subunităţi de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o societate comercială situată pe pe strada Vavilov din Oradea. Când militarii au ajuns acolo, erau în flăcări paleţii depozitaţi în curtea firmei şi acoperişul clădirii. "Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul în aproximativ 10 minute, reuşind să salveze bunuri de o valoare semnificativă", a spus Roşca. Incendiul a mistuit 15 paleţi şi o suprafaţă de aproximativ 20 metri pătraţi acoperiş.

Pe de altă parte, joi dimineaţă, la ora 5.25, militarii din acelaşi Detaşament au avut o misiune diferită: ei au salvat un câine căzut într-o groapă adâncă de doi metri, de pe strada Timotei Cipariu.