Primăria Oradea a anunțat joi că în zilele de 23 și 26 iunie vor fi anumite restricții de circulație în zona centrală, în contextul manifestărilor dedicate Bicentenarului Avram Iancu și Zilei Drapelului Național.

Duminică, 23 iunie, între orele 9:30 – 11:00, circulația rutieră se va închide în Parcul Traian pentru buna desfășurare a manifestărilor prilejuite de bicentenarul Avram Iancu”, se arată în informarea municipalității. 

De asemenea, miercuri, 26 iunie, între orele 10:30 – 12:00, „circulația rutieră va fi închisă în Piața Unirii (cu excepția tramvaielor), cu ocazia manifestărilor organizate pentru sărbătorirea Zilei Drapelului Național”. 

În același comunicat se precizează că solicitările Garnizoanei Oradea privind desfășurarea ceremoniilor militare și religioase au fost avizate de către comisia de specialitate din subordinea Primăriei.

Împlinirea a 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu va fi sărbătorită duminică în Oradea, de la ora 10, printr-un ceremonial militar și religios la bustul eroului naţional din Parcul Traian. Seara, de la ora 20, în Piața Unirii va avea loc un concert folcloric de amploare. Pe scenă vor urca Nicolae Furdui Iancu şi grupul instrumental "Crai-Nou" din Alba-Iulia, Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, Mirela Mănescu, Florica Zaha, Ana Almăşana Ciontea, Marius Ciprian Pop, Antonela Ferche-Buţiu, Ciprian Roman, Ovidiu Homorodean, Bogdan Toma, Grupul de tulnicărese "Apuseni", Taraful de la Vaţa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!