Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat sâmbătă că, între orele 12 şi 20, circulaţia vehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe drumurile naţionale şi autostrăzile, unde este cazul, din judeţele Bihor, Arad, Timiş, Vaslui şi Galaţi.

Restricţiile sunt impuse de canicula şi disconfortul termic accentuat, cele cinci judeţe fiind sub avertizare de cod portocaliu.

Interdicţia nu este valabilă în cazul transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile, vehiculelor care participă la intervenţii de forţă majoră, transporturilor funerare, celor poştale, transporturilor de apă îmbuteliată, celor de produse provenite din exploatări agricole şi transporturilor pentru tractările vehiculelor avariate.

"Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere", se arată în informarea transmisă de CNADNR.