Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat vineri lista localităților din Bihor unde se impun diverse restricții pentru prevenirea răspândirii epidemiei, listă care, spre deosebire de prima zi a săptămânii, când în această situație erau 39 localități, cuprinde acum 56 de orașe și comune.

Potrivit Hotărârii nr. 67/08.10.2021, în 20 unități administrativ-teritoriale incidența este mai mare de 2 și de cel mult 3 cazuri Covid la mia de locuitori (în ordine descrescătoare): Suplacu de Barcău, Oșorhei, Pomezeu, Beiuș, Borș, Lugașu de Jos, Câmpani, Tarcea, Uileacu de Beiuș, Borod, Ștei, Gepiu, Marghita, Buntești, Măgești, Vașcău, Salonta, Pocola, Aușeu și Abram.

În 22 UAT-uri, incidența este mai mare de 4 și nu depășește 6 cazuri Covid la mia de locuitori: Săcădat, Oradea, Brusturi, Paleu, Lăzăreni, Aștileu, Sâmbăta, Derna, Nojorid, Remetea, Nucet, Cefa, Biharia, Șimian, Tileagd, Cărpinet, Vadu Crișului, Budureasa, Răbăgani, Aleșd, Diosig și Tămășeu.

În 10 UAT-uri, incidența este mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori și nu depășește 7,5: Lunca, Hidișelu de Sus, Tărcaia, Sântandrei, Sânmartin, Sălard, Girișu de Criș, Căbești, Cetariu și Toboliu, iar în alte 4 comune incidența este mai mare de 7,5 cazuri Covid la mia de locuitori: Spinuș, Țețchea, Ceica, Chișlaz.

În funcție de incidența din fiecare localitate, restricțiile sunt diverse și graduale asupra activității restaurantelor, cafenelelor, barurilor, discotecilor, muzeelor, de spectacole și concerte, a cinematografelor, sălilor de sport, piscinelor, participării la evenimente publice și private etc, fiind impuse reguli atât asupra intervalelor orare în care se pot desfășura aceste activități, cât și asupra limitei în ce privește utilizarea capacității sălilor, precum și a numărului de persoane care pot participa la evenimente.

În localitățile unde incidența este mai mare de 6/1.000 devine obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice deschise și se instituie, cu mai multe excepții, restricții de circulație pe timpul nopții în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar în cele unde depășește 7,5 la mie și în timpul săptămânii.

Amintim că începând de joi seară, satul Telechiu din comuna Țețchea a fost plasat sub carantină zonală din cauza situației epidemiologice.

Hotărârea CJSU BIhor poate fi consultată mai jos: