După două luni în care nu au avut voie să ţină slujbe religioase în prezenţa credincioşilor, preoţii orădeni s-au rugat, duminică, în aer liber şi înconjuraţi de enoriaşi.

În starea de alertă, care s-a instalat în România, în biserici au voie să intre maxim 16 persoane odată, iar slujbele religioase se pot ţine în aer liber, astfel încât enoriaşii să stea la distanţă unii faţă de alţii.

Vremea rea din Oradea s-a dovedit cel mai bun „poliţist”. Duminică dimineaţă, în oraş a căzut o ploaie rece şi deasă, care i-a determinat pe enoriaşi să stea în case. Astfel, în jurul bisericilor a fost lume puţină.

La Catedrala Ortodoxă „Învierea Domnului”, din Piaţa Emanuil Gojdu, mai mulţi preoţi s-au rugat chiar la uşa lăcaşului de cult. Circa 30 de orădeni au participat la liturghie, răspândiţi pe scări şi pe platoul din preajma bisericii. Oamenii au stat la distanţă unii de alţii, iar mulţi dintre ei aveau şi măşti.

La Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” situaţia a fost similară. Episcopul Virgil Bercea s-a rugat, alături de alţi preoţi, în curtea bisericii, iar oamenii au stat în jurul lor. Nici aici n-au fost mai mulţi de 30 de credincioşi.

La Biserica cu Lună, din apropiere, lucrurile au stat diferit: preoţii au slujit în biserică, dar enoriaşii au rămas afară. Totuşi, aici au fost mult mai puţini: după ora 11, doar cinci oameni se rugau în faţa porţii bisericii...