Primarul Ilie Bolojan pregăteşte un nou val de disponibilizări. Consiliul Local va lua marţi în discuţie reducerea organigramei municipalităţii cu încă 56 de posturi. "Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a aprobat noile organigrame ale Primăriei şi Poliţiei Locale, care urmează să fie aprobat în şedinţa ordinară a Consiliului Local", a anunţat luni Ilie Bolojan.

Edilul a spus că în urma restructurării celor două instituţii vor fi reduse 39 de posturi vacante şi vor fi disponibilizaţi 17 angajaţi. "Vor fi disponibilizaţi 5 angajaţi din Poliţia Locală şi 12 din Primărie. Printre aceştia din urmă se numără şapte angajaţi ai Direcţiei Juridice şi câte una sau două persoane din alte direcţii. La AIO şi ASCO, instituţii care au mai făcut disponibilizări, se vor reduce doar din posturile vacante", a declarat primarul.

Bolojan a explicat şi că disponibilizările se vor face în urma unor testări. "Vrem să evităm, pe cât posibil, situaţia de a fi daţi în judecată şi câştigaţi în instanţă. Dacă dintr-un birou, de exemplu, se reduce un post de jurist, iar acolo lucrează trei jurişti se va organiza o testare constrând în probă scrisă şi interviu", a spus edilul.

Potrivit primarului, disponibilizările care vor urma au ca scop reducerea cheltuielilor de personal ale municipalităţii, în contextul în care anul 2014 este unul de vârf de sarcină din punct de vedere al ratelor pe care le are de plătit oraşul şi al proiectelor europene la care trebuie să contribuie cu cofinanţări.

În urma disponibilizărilor care vor avea loc în perioada următoare, organigrama municipalităţii va cuprinde 290 de posturi, din care 32 de conducere şi 258 de execuţie, în vreme ce Poliţia Locală va număra 67 de posturi, din care 4 de conducere şi 63 de execuţie.