Resturile unei rachete lansate de ruşi împotriva Ucrainei au fost descoperite sâmbătă după-amiază în Republica Moldova.

Potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, bombardamentele masive din ultima perioadă au determinat autorităţile să crească numărul patrulelor de poliţie de frontieră în zona frontierei cu Ucraina, acestea având sarcina de monitorizare a spaţiului aerian şi fâşiei verzi.

"Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliţiei de frontieră a descoperit, în această după amiază, în zona sectorului de frontieră Largă (n.r. Briceni), resturile unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei", au anunţat comunicatorii MAI.

Poliţiştii de frontieră au izolat perimetrul, iar autorităţile moldoveneşti au demarat cercetări.

"Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei şi a fost anunţat serviciul de urgenţă 112, precum şi echipele Bombteh ale Inspectoratului General al Poliţiei. De asemenea, a fost anunţată şi procuratura raionului Briceni. Inspectoratul General pentru Servicii de Urgenţă şi Poliţia de Frontieră asigură perimetrul şi pregătesc asistenţa pentru echipele de investigare şi verificare ale Bombteh IGP şi ale procuraturii", se mai menţionează în comunicat.

Acesta este cel de-al treilea caz de la declanşarea războiului din Ucraina în care resturi ale unor rachete cad pe teritoriul Republicii Moldova.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!