Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Oradea au dispus marţi reţinerea pentru 24 ore a inculpaţilor Bogdan-Florin Avram, în vârstă de 20 de ani, Gheorghe-Marius Filip în vârstă de 28 de ani, şi Ioan-Daniel Petroi, de 31 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc, a anunţat miercuri DIICOT.

Potrivit aceluiaşi comunicat, doi dintre cei trei inculpaţi (Bogdan-Florin Avram şi Gheorghe-Marius Filip) au fost depistaţi marţi, 24 iulie în flagrant delict în parcarea unui hipermarket din Oradea, în timp ce încercau să vândă 250 de grame de rezină de cannabis, sub formă de tablete şi caşete, în schimbul sumei de 2.800 de euro.

În aceeaşi zi, procurorii DIICOT Oradea au efectuat o percheziţie la reşedinţa lui Ioan-Daniel Petroi, unde au fost descoperite şi ridicate 151 de caşete de rezină de cannabis, în greutate totală de 1,6 kilograme. "Drogurile proveneau din Spania şi erau destinate comercializării către diverşi consumatori de pe raza municipiului Oradea", se mai arată în comunicat.

La propunerea DIICOT Oradea, Tribunalul Bihor a dispus miercuri arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 29 zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 3 şi 15 de ani.

Cercetările în acest dosar au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea.