Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, doi dintre membrii reţelei anihilate de poliţiştii de frontieră bihoreni au fost prinşi în flagrant la frontieră, în timp ce ajutau un cetăţean turc şi o siriancă să treacă fraudulos frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Germania.

Politiştii bihoreni au descoperit, marţi, în jurul orei 2.30 la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) din municipiul Salonta, un cetăţean turc care conducea un autoturism înmatriculat în Germania. Deşi bărbatul călătorea singur, după un control amănunţit al autoturismului, poliţiştii au descoperit o geantă mare de voiaj a unei femei, fapt ce a trezit suspiciuni că acesta ar fi însoţit de o altă persoană.

"După aproximativ o jumătate de oră, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Salonta a fost identificat un cetăţean bulgar, în vârstă de 24 ani, care nu îşi putea justifica prezenţa în zonă. Tot în apropierea frontierei cu ţara vecină, au fost depistate două persoane, un cetăţean turc în vârstă de 38 ani şi o siriancă de 30 ani, care urmau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, călăuziţi de cetăţeanul bulgar", se arată în comunicat.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit că şoferul turc i-a transportat pe cei doi migranţi şi pe cetăţeanul bulgar până în apropierea frontierei române, de unde urmau să treacă ilegal graniţa pe jos în Ungaria. De acolo, migranţii urmau să fie din nou preluaţi de şoferul turc şi duşi în Germania.

În urma cercetărilor, poliţiştii au mai descoperit în Salonta, alţi trei membri ai aceleiaşi reţele. Trei cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani, printre care şi o femeie se ocupau cu racolarea, transportul şi călăuzirea migranţilor.

Potrivit declaraţiilor celor doi migranţi, aceştia au plătit 5.000 de euro pentru a ajunge ilegal în Germania.

În cazul membrilor grupului infracţional, poliţiştii au întocmit actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, iar celor doi migranţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. "Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun", se mai precizează în informarea de presă.