Un clujean bănuit că ar fi modificat locul producerii accidentului mortal de vineri, din Aleşd, unde un bărbat de 67 de ani a fost spulberat pe o trecere de pietoni, a fost reţinut de poliţiştii bihoreni.

„Luni, 13 martie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au dispus extinderea urmăririi penale faţă de un bărbat de 28 de ani, din comuna Poieni, judeţul Cluj, bănuit de comiterea infracţiunilor de modificarea locului accidentului, favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă”, a anunţat, marţi, IPJ Bihor.

Individul era pasager în autoutilitara condusă de un alt clujean, de 38 de ani, care l-a accidentat mortal pe bătrânul angajat în traversarea şoselei, pe trecerea de pietoni din fața Spitalului orășenesc.

Ancheta Poliţiei a arătat că, după producerea accidentului, tânărul „ar fi mutat obiectele din câmpul infracţional, încercând să inducă în eroare poliţiştii”, astfel încât aceştia să creadă că impactul nu ar fi avut loc pe zebră.

„Atât bărbatul de 28 de ani, cât şi conducătorul autoturismului ar fi precizat în declaraţiile făcute poliţiştilor rutieri că accidentul rutier s-ar fi produs la o distanţă de 10-15 metri de trecerea de pietoni”, arată comunicatul.

Poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului din Poieni şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii accidentului.

Citeşte şi: Accident mortal, pe DN 1, în Aleşd: Un bărbat a fost lovit pe trecerea de pietoni