Procurorul Dorel Moţiu, şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, a anunţat vineri că magistraţii au reţinut şi au pus în mişcare acţiunea penală faţă de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Săcueni, pentru viol.

„În 14 noiembrie 2009, inculpatul a acostat o femeie în vârstă de 46 de ani, în plină stradă şi pe timp de noapte. I-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi palmele în zona feţei şi a henitoracelui drept, cauzându-i leziuni ce au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale. Apoi, prin constrângere a întreţinut raport sexual cu aceasta", a explicat procurorul.

Victima a reuşit să scape şi a reuşit să se refugieze, lovită şi fără haine, în casa unui localnic, iar apoi a anunţat Poliţia. „Inculpatul este recidivist şi va fi prezentat în cursul după-amiezii de azi (n.r. vineri) la instanţă, cu propunere de arestare preventivă", a mai afirmat Moţiu.

UPDATE: Potrivit procurorului Moţiu, Judecătoria Marghita a decis arestarea bărbatului pentru 29 de zile. Bărbatul, Ferencic Vasile, este multirecidivist, având 8 condamnări până în prezent pentru furturi şi tâlhării.