După ce a retrogradat în liga secundă, formaţia orădeană de handbal CSM, antrenată de Sebastian Tudor, o va lua din nou de la capăt din eşalonul al doilea. Pe 17 iulie a avut loc reunirea lotului, o zi mai târziu au fost programate vizitele medicale, iar de marţi 19 iulie bihorenii se antrenează la Stadionul Tineretului.

Pregătirea handbaliştilor de la CSM din această perioadă, când are loc reacomodarea la efort, se efectuează la Stadionul Tineretului, în Băile Felix şi la sala de sport din Sântandrei, întrucât Arena "Antonio Alexe" se află în plin proces de renovare, în perspectiva Campionatului European de baschet feminin rezervat junioarelor.

După antrenamentele de pe plan local, pe 4 august echipa orădeană va urca în cantonament la Stâna de Vale, unde va rămâne până pe data de 13.

Antrenorul Sebastian Tudor a punctat că la Stâna de Vale, se va axa pe pregătire fizică generală - dimineaţa, respectiv antrenamente tehnico-tactice la sala de sport din Beiuş - după amiaza.

La Beiuş, unde handbaliştii de la CSM vor face naveta în această perioadă, "se va căuta scoaterea în evidenţă a abilităţii, a vitezei şi se va pune accent şi pe apărare, faza defensivă fiind punctul negativ în ediţia trecută de campionat", a mai spus Sebastian Tudor.

Seria jocurilor amicale pentru orădeni va începe pe 17 august, la Cluj, într-o partidă cu echipa locală de ligă naţională, Universitatea. Apoi, din 19 până în 20 august, CSM Oradea va lua parte la un turneu naţional de jocuri la Turda, unde vor mai fi prezente echipa locală Potaissa şi HC Caraş-Severin, echipe de primă divizie, precum şi Minaur Baia Mare, echipă retrogradată şi ea din Divizia A, dar care s-a întărit considerabil în această vară.

Tot în luna august, handbaliştii orădeni vor mai participa la un turneu de jocuri de verificare, la Satu Mare, în perioada 26-27. Va fi, de fapt, un "triunghiular", la care vor mai fi prezente, echipa locală CSM, din prima ligă, şi o formaţie din Slovenia.

În fine, înainte de începerea campionatului jucătorii echipei orădene de handbal vor face, pe data de 4 septembrie, deplasarea în Ungaria, pentru o "dublă" cu echipa Oroshaza.