Complexul Muzeul Ţării Crişurilor organizează, vineri, 28 iunie, de la ora 18, la Palatul Baroc, expoziţia retrospectivă de pictură a artistului plastic Aurel Roşu, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Bihor şi şeful Secţiei de artă a MŢC din 1990.

"În punerile sale în pagină Aurel Roşu mizează pe vizualizarea unor semne-simbol cu circulaţie universală, în general, pe care le concentrează întotdeauna în prim-plan, pentru a fi percepute cu limpezime din punct de vedere imagistic; apelează, în lucrările sale, la tehnici mixte (acril, tempera, creion, baiţ - pictură, grafică; baiţ, metal, bronz, lemn-sculptură) armonizate pictural cu multă sensibilitate şi acurateţe", este prezentată munca artistului de către organizatori.

Aurel Roşu şi-a început activitatea expoziţională în 1971 şi a expus atât în ţară cât şi în străinătate. "După 1990, a obţinut premii şi distincţii care i-au consolidat poziţia de creator în genuri artistice, precum pictură şi grafică, iar în anii din urmă, în sculptură. De altfel, expoziţia de acum, care se vrea a fi o încununare a activităţii derulate de-a lungul a peste 40 de ani, cuprinde 90 de lucrări aparţinînd domeniilor de artă mai sus pomenite, ce confirmă valoarea sa ca artist", se mai arată în informarea MŢC.

În deschiderea vernisajului vor vorbi lectorul universitar şi critic de artă Ştefan Gaie şi directorul Complexului MŢC Aurel Chiriac. Expoziţia va putea fi vizitată pînă în 28 iulie 2013.