Cum arată evenimentele săptămânii trecute, prin ochii lui Bihorel:

Luni

Vio către Ghiusi: "Nu prea v-am văzut la manifestările dedicate unirii Moldovei cu Ţara Românească. Nu vă interesează Mica Unire?". "Nu, pe noi ne interesează, din păcate, Marea Unire, că aia ne-a afectat cel mai mult".

Marţi

Ambasadorul din Spania a fost rechemat în ţară de Preşedinte. "După ce am isprăvit integrarea compatrioţilor în Italia, că mai ţineţi minte ce imagine proastă aveam, am reuşit ca în Spania să obţin dubla cetăţenie pentru un milion de românaşi". "Şi care-i viitoarea misiune?". "Probabil să-l lămuresc pe cancelarul Austriei să ne lase în Schengen, că prezidentul nostru e foarte ocupat în plin sezon de schi".

Miercuri

Purtătoarea de cuvinte a Birtaşului: "Nu ştiu de ce se face o mega-problemă dintr-o microcipare. Păi, n-au liberalii sloganul: prin noi înşine?". "Dar şeful nu ştia ce învârţi pe la spatele lui?". "La câte hârtii semnează zilnic, îi puteam pune sub nas şi propria lui demisie".

Joi

Tanti Zoe pensionara, despre concernul Pfizer, care dă în judecată România din pricina vaccinurilor. "Eu, să fiu în locul guvernanţilor, nu mi-aş face griji. Ne cer ei bani pentru vaccinuri? Drept represalii, interzicem pastila albastră. La ce consum avem, Pfizerul sigur ar ieşi în pagubă".

Vineri

Bolovan, îngrijorat cu privire la revendicările angajaţilor din primăriile de la sate: "Mă tem că lucrurile vor merge la fel de prost cu ei în grevă ca atunci când sunt la lucru. Şi aşa o să vadă toată lumea care e aportul lor la bunul mers al primăriilor".

Sâmbătă

Un dascăl: "Auzi aberaţie, să declarăm pe propria răspundere că nu dăm meditaţii elevilor pe care-i avem la clasă". "Şi nu ţi se pare normal?". "Păi, unde o să ajungem? O să ne ceară apoi să dăm declaraţii şi pentru ceilalţi elevi. Ba mai mult, poate şi declaraţii la Finanţe de ce nu fiscalizăm meditaţiile".

Duminică

La Veneţia se expun costume populare bihoreneşti. Ale lor, de la Carnaval, parcă sunt salopete pe lângă minunile noastre.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!