Cum arată evenimentele săptămânii trecute prin ochii lui Bihorel:

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că tare multă lume a fost la Zilele Sfântului Ladislau. Au avut de toate: și bogracs, și folclor, și rock. Mă gândeam că veți inaugura cu ocazia asta și statuia întemeietorului orașului”. „Ne-am ferit de așa ceva, că Zilele Sfântului sunt cu sprijin politic, iar statuia ține doar de Biserică”.

Marți

Birtașul a explicat de ce e convins de succesul la public al Festivalului Medieval: „Anul acesta vom avea și un campionat de turniruri, vor sări scântei din lănci mai ceva ca în Consiliul Local...”. „Și de ce credeți că vor fi spectatori mulți?”. „Păi, de un an țin un sfert din populația din centrul orașului în condiții medievale - noroaie, gropi, deranj... Așa că oamenii vor fi curioși să vadă cum trăiesc și alții”.

Miercuri

Nae polițistul, despre reabilitarea sediului lor: „Era cazul să intrăm în rând cu lumea. Vom beneficia de izolarea termică a clădirii, deși, dacă era după mine, mai bine se izola fonic”. „Te deranjează mai mult zgomotul decât frigul?”. „Nu pe mine, ci pe vecini, că, de multe ori când luăm un interogatoriu, nu mai batem la mașină, ci manual”.

Joi

Șeful USR explică de ce a cerut înființarea unui DNA al pădurilor: „Prin această instituție am împușca doi iepuri dintr-o lovitură”. „De ce?”. „În primul rând protejăm natura, pentru că se  taie copaci în neștire. Apoi, pentru că la noi se fură ca-n codru, deci DNA-ul nou creat îi va avea ca ținte și pe cei din pădure”.

Vineri

Puradel, decis să nu pună botul. „Auzi, mă, la ce tertipuri se pretează gagiii! Adică e ziua porților deschise la pușcărie și cine vrea poate să meargă să-și viziteze neamurile”. „Și de ce e tertip?”. „Pentru că la ziua porților deschise nu doar că nu-i lasă pe deținuți să plece acasă, dar îi și pot priponi pe cei încă neprinși, care sunt curioși să vadă cum arată viitorul loc de cazare”.

Sâmbătă

Un șef de la Electrica, nedumerit de reclamațiile edililor: „Acum noi suntem de vină că noile piețe de cartier nu pot fi alimentate cu curent electric, din cauza lipsei firmelor de specialitate?!”. „Și nu-i așa?”. „Nu. La ce le trebuie curent acolo? Uite la Piața Unirii, e așa de întuneric de parcă n-ar fi legat la rețea”.

Duminică

După ce că suntem în febra examenelor, a mai apărut și febra Q.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!