Bihorel trece în revistă, în stilul său șugubăț, evenimentele săptămânii trecute.

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut ce festivități frumoase am avut la aniversarea a 60 de ani de învățământ academic?”. „Nu te lăuda cu așa ceva! Că nu aveți voi atâția ani de învățământ universitar câtă vacanță am avut noi în acest domeniu. Acum 300 de ani se cânta pe strada Academiei Gaudeamus Igitur, voi încă n-ați trecut de faza cu Așa beau oamenii buni”.

Marți 

Birtașul, despre serbările dedicate Zilei Copilului: „Am decis să aruncăm cu baloane colorate din Turnul Primăriei”. „Dar de ce ați renunțat la tradiționalele concursuri de desene pe asfalt?”. „Mi-era teamă să nu mă trezesc cu copiii de pe străzile adiacente Armatei Române, care să vină nu doar cu creta, ci și cu asfaltul”.

Miercuri

Nae polițistul: „Am prins un hoț de lemne care avea acte false, i-am confiscat camionul și l-am băgat la bulău”. „De ce e acuzat?”. „De ceva foarte grav. Fură lemne fără să ne înștiințeze, fără să-i asigurăm antemergător, deci fără să cotizeze și la noi”.

Joi

Cu un șefuț udemerist: „Acum trei ani v-ați opus ca județul să vândă vila fostului prim secretar comunist. Văd că acum ați fost de acord”. „Tu crezi că schimbarea de macaz a fost făcută moca? În curând o să vezi și care a fost prețul pentru acest vot. Că-n politică nimic nu e pe gratis în afară de subvențiile date de stat pentru partide”.

Vineri

Antrenorul de baschet, dezamăgit de rezultatele cu clujenii: „Atât putem! Au un lot mai bun...”. „Nu-i nicio tragedie, măcar așa am umplut și noi Arena. Dar oare ce trebuia să faceți pentru a lua trofeul?”. „Cam ce a făcut Guzman. Să luăm o rangă, să smulgem trofeul și să fugim cu el la autocar”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, despre intenția autorităților de a organiza târguri de produse tradiționale: „Maică, eu nu mai cred în nimic. Merg la piață și cumpăr produse cică tradiționale, dar care sunt luate de comercianți de la centrul ăla de evaziune fiscală de pe centură”. „Dar la târg o să-i recunoașteți pe producători, pentru că sunt țărani”. „Păi, nu tot niște țărani ne servesc și la supermarketuri, unde nu au produse tradiționale?”.

Duminică

S-a deblocat din nou licitația la Autostrada Transilvania. A treizecea deblocare.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!