Ca de obicei, Bihorel are propria viziune în legătură cu evenimentele săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că și ai voștri sunt la fel de borfași ca ai noștri. Un avocat din Salonta și niște notari au lăsat pe drumuri o grămadă de semeni”. „Nu știu dacă sunt la fel de borfași, pentru că, atunci când se apropie funia de par, ai noștri pleacă în țara mumă. Unde-i primim cu brațele deschise, în loc să vină ei cu mâinile ridicate”.

Marți

Birtașul, în plină campanie electorală: „Că tot vin alegerile, am decis să declar război murăturilor, așa că voi demola peste 200 de garaje”. „Dar asta, din contră, e o măsură anti-electorală. Cei afectați nu vă vor vota”. „Probabil, dar mă vor vota cei peste 1.000 de vecini invidioși că ei n-au avut garaje. Pentru ei s-a făcut dreptate”.

Miercuri

Îndrăgitul actor a părăsit temporar scândura scenei pentru un fotoliu de spectator. „Am ajuns membru în juriul UNITER, semn că intru în rândul clasicilor”. „Și ce te făceai dacă trebuia să-ți votezi propriul rol pentru un premiu?”. „Pot lejer să mă dedublez. Am fost și înger și demon, și bărbat și femeie, ba chiar și mare creștin evlavios”.

Joi

Bolovan, nervos pe el însuși: „Sunt obosit și încep să fac greșeli”. „Ați făcut vreo mișcare strategică nefericită?”. „Da, ceva ce nu-mi stă în caracter. Am semnat alocarea unor fonduri pentru ONG-urile care, de când am venit eu la Județ, erau pe foame”.

Vineri

Cu președintele de la bascheți, despre plecările de jucători în toiul campionatului. „Unul a plecat că-i indisciplinat, altul că-i accidentat, mai urmează să scap de încă doi-trei și ne înscriem la campionatul de baschet în 3. E mai ieftin, se joacă la un singur coș. Totuși, sper ca bugetul să rămână același”.

Sâmbătă

Barney a povestit că vrea ca Sorbonica să devină Universitate cu Cercetare Avansată. „N-am înțeles, domnule rector, cum vine asta cu cercetare avansată?”. „Simplu. Ai auzit că au venit cei de la SRI să le facă propuneri viitorilor absolvenți? Păi, copiii ăia trebuie să se obișnuiască cu cercetarea avansată încă de pe băncile școlii”.

Duminică

Foarte mulți cetățeni străini aleg să lucreze în județul nostru. Șeful de la Forțele de Muncă a explicat: „Normal, că granița e aproape și abia așteaptă să sară gardul”.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!