Bihorel comentează în stilul său inconfundabil evenimentele săptămânii trecute:

Luni

Vio Apevistu către Ghiusi: „Ehei, să mai am arma la mine, ce ordine aș face cu cei care l-au dat jos pe Mihai Viteazul ca să-l pună pe Ladislau!”. „Ce să faci cu arma? Tu mai mult ai pus mâna pe tirbușon decât pe mitralieră cât ai fost activ. Și nu te mai da mare patriot, că voi ați furat bronzul statuii cu frații Petreuș și l-ați vândut la REMAT ca să vă plătiți datoriile la Oituz”. 

Marți

Birtașul și Episcopul au inaugurat în tihnă statuia Întemeietorului orașului. „Eu, ca primar, el ca episcop, nicidecum eu ca liberal și el ca udemerist”. „Dar vuiește țara că ați comis o crimă, că aici ne mănâncă ungurii de vii. Mai urmează să-l dați jos pe Eminescu și să-l puneți pe Marko Bela, că și el e poet”.

Miercuri

Bolovan: „M-au ajuns blestemele. O doamnă din zona mea folclorică e în depresie că trebuie să-și mute gardul cu 80 de centimetri”. „Nu văd legătura cu blestemele”. „Păi, ce să zică săracii orădeni, care pentru asfaltarea unui drum și-au retras gardurile cu 3-4 metri, au cedat teren gratuit Primăriei, au plătit și taxele notariale pentru donație și nici acum n-am apucat să le fac drumurile?”.

Joi

Jemenii suedezi, mândri de ei: „Să mai zică cineva că nu suntem buni de nimic. Ați văzut cum am pus talpă drumului de centură de la Sânmartin?”. „Care a fost scopul?”. „Păi, n-avem niciun interes ca oamenii din zona noastră folclorică să ajungă ușor în capitala de județ. Să stea acasă pe bani de nimic, la firmele noastre”.

Vineri

Un călător în trenul de Cluj a făcut drumul în 6 ore, pe o arșiță cumplită. „Nu știu, s-a stricat locomotiva, mecanicul era beat, nașul a fugit cu șpaga, aer condiționat nu aveam, de fapt n-aveam aer deloc... Ce mai, CFR-ul e o rușine pe osii, vai de sănătatea noastră!”. „Ce are sănătatea cu CFR-ul?”. „Păi, nu zic unii că cel mai bun medic e trenul de Cluj?”.

Sâmbătă

La Binș, mașina care adună gunoiul îl aruncă pe câmpuri. Șeful din Primărie a explicat: „Nu putem întrece Caracalul decât prin astfel de metode inovative. Dar încă suntem departe, că n-a ars remiza de pompieri și Poliția n-a fost prădată”.

Duminică

Se deschid bibliotecile școlare și pentru adulți. Nu vor mai fi nevoiți țăranii să joace cruce exclusiv la bufet...

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!