Bihorel comentează, în stilu-i șugubăț, cele mai importante evenimente ale săptămânii trecute: 

Luni

Vio către Ghiusi: „Am auzit că e gata statuia lui Ladislau. Când aveți de gând s-o inaugurați?”. „Așteptăm să vină șeful cel mare de la Budapesta. Numai că deocamdată stă în casă, nervos din pricină că rușii lui nu se prea descurcă cu războiul”. „Și dacă rușii câștigă o să vină să o dezvelească?”. „Mai mult, după ce-l inaugurează pe Ladislau, îl dărâmă pe Ferdinand”.

Marți 

Junele secretar de stat pesedist (foto) a venit acasă de la București. „Veniți să preluați postul lui Ianoș?”. „M-am săturat de București, ăsta e motivul. Iar locul lui Ianoș nu-l mai pot lua, că a luat el cam tot ce se putea lua, de la deconcentrate la posturile din Parlament”. „Doriți să practicați din nou medicina?”. „Dacă nu repari creiere, n-ai nicio șansă să obții oameni politici fiabili”. 

Miercuri

Nae polițistul, despre scandalul dintr-un local: „A venit un grup de intelectuali dintr-o colonie de romi și a avut o discuție academică cu un client, cu argumentări prin fluturarea unui cuțit, dar s-au legat de cine nu trebuia”. „Și voi ați intervenit la timp?”. „Da, am eliberat terenul de scandalagii, că toți erau la pământ și ne era teamă că-i calcă lumea în picioare”.

Joi 

Un fost vestit actor s-a apucat de proteste: „Așa nu se mai poate, am declanșat greva foamei”. „Dar care este motivul?”. „Motivul? Nu mai am nicio sursă de venit, efectiv mor de foame”. „Păi, dacă tot mori de foame, de ce mai faci greva foamei?”.

Vineri

Puradel, revoltat că iar i se limitează dreptul la subzistență: „Auzi la bandiții ăștia din Primărie. De acum țarcurile de gunoi, la care aveam și noi acces, se vor transforma în insule de colectare”. „Și unde e problema?”. „Cei mai mulți dintre noi nu știm să înotăm, deci cum ajungem la ele?”.

Sâmbătă

Bolovan a explicat care e destinul marilor oameni de stat: „Ați râs de mine că doream niște avioane pentru oraș. Ei, bine, iată că nu sunt singurul. Nu vedeți că și alți șefi, de data asta de guvern, au aceleași dorințe și vor cât mai multe avioane?”.

Duminică

Păcat că poloiștii noștri s-au înecat la mal. Dar și mingea era defectă: n-avea mâner.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare