Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi. „Am văzut că la Budapesta au fost prezentate autobuzele cu care vor fi transportați imigranții ilegali la Bruxelles, să vadă Occidentul ce fel de oameni intră în Europa creștină”. „Ideea nu e rea...”. „Dar ăsta este umanismul creștin al lui Viktor?”. „Păi, noi le-am pus la dispoziție autobuze electrice, nu din alea cu țeava de eșapament pe interior”.

Marți

Eroul de la Nassiriya a inaugurat prima școală profesională de unde poți ieși inginer. „Când am fost premier am demarat programul pentru 30 de astfel de școli și deja prima e gata. Celelalte 29 trebuie finalizate până la finalul anului 2026, dar încă nimeni nu s-a apucat de ele”. „Și când vor fi terminate?”. „Probabil când voi fi eu președintele României”.

Miercuri

Puradel, despre relațiile rromâno-americane. „Ai văzut, mânca-ți-aș lebăda ta, că nu doar neamul meu halește zburătoare la Viena, ci și cei din Haiti miorlăitoare din SUA”. „Asta a zis Trump, dar trebuie să-l credem?!”. „Da. Mai mult, dacă vin cei din Haiti să pape mâțe, vor trebui importați și dominicani, să mănânce șoareci, pentru păstrarea echilibrului ecologic”.

Joi

Șefa ONG-ului pentru salvarea cartierului Podgoria. „Nu suntem de acord cu nici una dintre cele trei variante pentru drumul prin cartier”. „Dar ați cerut planșe detaliate, care să arate pe unde va merge șoseaua”. „Normal, ca să vedem cum ne afectează traseele”. „Păi, dacă nu știți exact pe unde merg, de ce le-ați respins din start?”. „Pentru că noi vrem liniște, nu drumuri”.

Vineri

Tanti Zoe pensionara: „Maică, am înțeles că, după marea recalculare, urmează mica recalculare a pensiilor”. „Asta ce înseamnă?”. „Și eu sunt curioasă să aflu. Tare mi-e teamă că, după ce ne-au mărit cu ceva pensia în prima etapă, în etapa a doua o să recalculeze data când se plătește și o  să o primim o dată la trei luni”.

Sâmbătă

Un important agricultor, resemnat. „La noi se betonează totul: străzi și poduri, malurile râurilor, parcurile... În plus, mai nou tot județul e brăzdat cu drumuri asfaltate și centuri”. „Și care e problema agriculturii?”. „Să ne mai mirăm că până și terenul arabil a ajuns beton curat, de nu mai putem băga tractoarele în pământ?”.

Duminică

Un interlop a încălcat de 1.700 de ori ordinul de restricție. În SUA nu apuca mai mult de 10 încălcări, că era deja sub tratament. Poate chiar cu o injecție letală.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!