Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că la Tușnad Viktor a declarat că Ucraina nu va intra niciodată în UE și în NATO”. „Dacă îl mai enervează mult pe Zelensky, n-ar fi exclus ca acesta să intre în UE, mai exact în Ungaria, că și ea-i în UE. Cu tancurile”.

Marți 

La PSD e ca la pastilele pentru mașina de spălat: 3 în 1. Doctorul chemat să facă bine organizația de bază a explicat: „Eu sunt șef la organizația județeană. Acum am preluat și organizația municipală”. „Păi e în regulă?”. „Nu-i, dar cu ce sunt eu de vină că asta este rezerva de cadre pe care ne-a lăsat-o Ianoș?”.

Miercuri

Șeful de galerie a venit la sediul AUR din Oradea să dea apartamente de 35.000 de euro. O gospodină revoltată: „Nu puteați găsi alt loc unde să semnați contractele?”. Georgică: „Inițial am dorit să avem o colaborare cu Administrația Cimitirelor și să semnăm la Rulikowski, că la banii ăștia nu cred că-ți poți lua mai mult de un cavou”.

Joi

Cu un șef de la Strabag, despre proaspăt văluritul drum expres: „E normal să se încrețească asfaltul după câteva luni?”. „Voi, românii, după ce că sunteți săraci, nici n-aveți noroc. A venit căldura prea mare, parcă văd că la iarnă va veni gerul cumplit și primăvara drumul se va inunda. Abia aștept să iasă din garanție și să mă ocup de alte investiții la fel de rentabile”.

Vineri

Bolovan explică ce s-a modificat la tram-tren: „Nu o să mai facem linia pe Lacul Roșu. Nu din cauza eliminării parcărilor, ci pentru că-i deranjează pe băieții de la terasă. Iar mesele din vagoane vor fi între scaune, să se poată juca cruce mai comod”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, despre noua expoziție de cipcă: „Tinerele stau pe Tik Tok în loc să facă cipcă și macrame”. „De ce credeți că s-a pierdut acest obicei?”. „Din cauza noilor tehnologii. La ce televizoare extraplate sunt în zilele noastre, nu mai poți pune pe ele peștele de sticlă și nici cipca sub el”.

Duminică

Nu mai avem tren spre Cluj, dar avem spre Viena. Mizeria e tot aceeași, deci nu depinde de punctele cardinale.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!