Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii trecute. 

Luni

Vio către Ghiusi. „Am văzut că se organizează o conferință pentru a se analiza de ce minoritatea maghiară nu mai învață românește”. „Nu-s rele astfel de conferințe, că se pot trage multe concluzii. Dar crede-mă, eu știu exact care e cauza. Maghiarii au constatat că durează mai mult să învețe româna decât să intre trupele noastre până la Carpați”.

Marți 

Bolovan, despre minutele de tăcere de la Conferința Națională. „La noi în partid e democrație. Nu mi s-a dat cuvântul, în schimb mi s-a luat piuitul”. „Ce părere aveți despre discursul lui Emil Boc?”. „Primarele Clujului a fost omul potrivit să-l laude pe candidatul nostru la președinție. E singurul care-l poate pupa-n fund pe general fără să se aplece”.

Miercuri

Antrenorul echipei de fotbal, după înfrângerea din Banat, unde terenul a fost atât de umed că jucătorii au crezut că au nimerit într-o orezărie. „Din păcate pentru noi, la ora disputării meciului echipa de polo a orașului lupta pentru calificarea în Cupa Campionilor. Că dacă-i trimiteam pe ei, le dădeam cinci boabe până la pauză”.

Joi

Tanti Zoe pensionara, bucuroasă că va trăi până la 100 de ani. „Ca să-mi găsească statele de plată cu sporurile, care să-mi aducă ceva bani în plus la pensie, o firmă de scormonitori în arhive mi-a cerut 2.000 de lei. Cum pensia îmi va crește cu 10 lei pe lună, mai trebuie să trăiesc încă 15 ani pentru a mi se amortiza cheltuielile”.

Vineri

Birtașul e exasperat că cei din Băi nu vor să primească Grădina Zoologică. „Problema e că timpu-i scurt și trebuie neapărat să relocăm animalele sălbatice”. „Aveți și o strategie, dacă nu aveți unde muta Zoo?”. „Ne-am gândit ca cetățenii să ducă temporar animalele la ei acasă. Lui Ianoș i-am rezervat o pereche de tigri”.

Sâmbătă

De vorbă cu un primar de comună, care de-acum are o platformă unde țăranii pot depozita deșeurile. „Situația din sate începe să devină tragică. După ce că i-am obișnuit cu apă-n casă și fără budă-n curte, acum dispare și ultimul mare hobby al lor: incendierea gozului în fundul nilei”.

Duminică

S-au închis fabricile de pantofi. Nimeni n-o să-și mai bage piciorul în munca noastră!

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!