Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii trecute: 

Luni

Vio către Ghiusi: „Ți-au plăcut evenimentele de la sărbătoarea orașului?”. „Mie îmi plac întotdeauna serbările, ba chiar am și mâncat mici o dată, dar numai ca să arăt că nu-s șovin”. „Dar ceva de reclamat ai?”. „Păi, nu e în regulă că voi serbați ce comemorăm noi. Cum ar fi să celebrăm ziua orașului pe data când a venit aici Horthy călare pe calul alb?”.

Marți 

Bolovan, despre șoseaua de centură a Binșului: „Toată lumea zice că prin asta am făcut un mare serviciu șoferilor, care nu mai sunt siliți să traverseze zona folclorică”. „Și nu e așa?”. „Cred că pentru toți e mai bine să aibă un contact cât mai mic cu zona asta, care a dat un cod penal propriu și în care se întâmplă minuni la tot pasul”.

Miercuri

Birtașul, despre finalul zilelor orașului. „Am încercat încă de pe acum să-i obișnuim pe concetățeni cu realitățile geopolitice”. „Adică?”. Adică am făcut un foc de artificii de ziceai că-s rachete Kinjal. Ca să nu mai zic că am lansat pe cer și un roi de drone”.

Joi

Șeful de la ADP: „Mă bucur că cei de la Protecția animalelor au plecat în control și pe la țară. Așa a aflat lumea că sătenii țin bietele animale în condiții mult mai nasoale decât noi”. „Dar despre invazia de pisici ce ne puteți spune?”. „Eu nu le-aș otrăvi. Dar, vorba lui Trump, aș aduce câteva sute de haitieni, care le-ar devora în trei zile”.

Vineri

Barney, despre noutățile de la Sorbonica: „E drept că noul clasament ne dă undeva pe pozițiile 1.500-2.000, dar tot e bine că nu ne-au băgat la categoria școli profesionale”. „Dar aveți și izbânzi academice?”. „Îi ajutăm pe cei din Sierra Leone să-și facă facultate de geografie, chit că - la cum se dau acolo loviturile de stat - granițele se schimbă săptămânal”.

Sâmbătă

Un șef de la Spitalul de psihiatrie a explicat cum e cu electroșocurile: „Lumea exagerează. Unii ne acuză că folosim aparate cu electroșocuri, dar nimeni nu observă că sunt încărcate cu celule fotovoltaice instalate prin programul Casa Verde. Asta înseamnă management de succes”.

Duminică

Numai la noi se putea întâmpla ca Nocturnele lui Chopin să se cânte după-masa.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!