Bihorel comentează, cu ironie și umor, evenimentele săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că, potrivit sondajelor de la voi, peste 80% dintre unguri spun că țara lor se îndreaptă într-o direcție greșită”. „Perfect adevărat. Am vrut mereu, ca proștii, să mergem spre vest, dar Ardealul, fraților, Ardealul e la răsărit! De aia e greșită nu doar direcția, ci și sensul”.

Marți

Ministrul Sănătății, în vizită de lucru la spitalul nostru. „După ce am ieșit de la Județean, prima reacție a fost să-l înjur pe șoferul care m-a adus aici”. „De ce?”. „Am crezut că am ajuns în Austria, iar eu doream să vizitez un spital românesc”.

Miercuri

Nae polițistul, despre scandalul zilei: „Mamă, ce furtună a iscat vestea că vin oameni de la Cluj să se opereze la noi”. „Și nu e a adevărat?”. „Eu nu am date de la spital, dar pot spune că avem destui infractori proveniți din județul vecin care, chiar dacă nu se operează la noi, operează aici”.

Joi

Tanti Zoe pensionara, despre noua ispravă a Ministerului Sănătății de a se elibera antibiotice fără rețetă pentru 48 de ore. „Vi se pare bună măsura?”. „Dacă mă întrebi pe mine, care reprezint pensionarii țării, cel mai avantajos pentru noi nu ar fi fost pe rețetă, ci pe caiet”.

Vineri

La PSD s-a schimbat garnitura. Ianoș a fost pus de-o parte, la fel și Brancardiologul. Femeia de serviciu din sediu mi-a explicat care e tâlcul: „De fapt, cei doi vor primi și anul acesta un premiu de consolare în Casa Poporului. Oricum, e un mare câștig pentru noi, că mai bine produc pagube în Capitală decât pe malul Crișului”.

Sâmbătă

Puradel, nemulțumit: „Ca om de cultură, ți-o zic clar: piesa Cartea Junglei nu trebuia în niciun caz să se joace pe scena Teatrului”. „Dar unde?”. „Eu mă gândeam că undeva prin Velența. Acolo nici nu aveau nevoie de decoruri sau de actori, la ce minuni se întâmplă în zonă”.

Duminică

Victoraș s-a stabilit în Suedia, la țară. N-are el acolo față de oraș!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!