Cum arată evenimentele săptămânii trecute văzute prin ochii lui Bihorel:

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut ce fain proiect avem noi cu tren-tramvaiul?”. „Asta noi am fumat-o acum 150 de ani. Era un tren-tramvai care lega orașul de Debrețin. Ar fi bun și acum să vă ducă, cu tot cu plasele voastre de rafie, la aeroport, că noi avem zboruri”.

Marți

Birtașul, nervos. Instanța a decis să interzică lărgirea, prin demolare de case, a străzilor Evreilor Deportați și Avram Iancu. „S-a dus dracului ideea cu inelul central”, l-am zgândărit eu. „Nu-i nimic. N-au vrut să lărgim drumul, o să-l adâncim. Păi, nu trântesc eu un pasaj subteran din Piața Unirii până la cimitir, de-i țin în șantier două cincinale?”.

Miercuri

Nae polițistul, despre scandalul din Vama Borș II: „Un TIR-ist din Sălaj a spart parbrizul și capul altui șofer, care s-a băgat în fața lui la cântar”. „Bănuiesc că-i la bulău deja”. „Nici vorbă. După câteva ore a mai spart încă un parbriz, așa că l-am dus la psihiatru, să-l consulte”. „Eu zic să-l duci la psihiatru pe polițistul care l-a lăsat în libertate după prima ispravă”.

Joi

Tati Zoe pensionara comenta noua lege a pensiilor: „Maică, parcă i-a lovit strechea. Când e vorba de bani pentru pensii nu se găsesc surse de finanțare, dar, când vrea Iohannis să se plimbe printre girafe și hipopotami, iute scoate Guvernul parale din fondul de rezervă”.

Vineri

Rectorul Barney, despre structura studenților de la Sorbonica: „Mă bucur că o treime dintre studenți sunt din afara județului, ba 7% sunt chiar din alte țări”. „Și ce-i leagă pe toți de au venit tocmai la capătul țării la studii?”. „Faptul că toți sunt străini, unii de țară, alții de materiile studiate”.

Sâmbătă

Parcarea de pe Independenței a fost inundată. Un cârcotaș s-a dezlănțuit: „Eram sigur că se va întâmpla așa, că firma de casă nu a izolat-o de infiltrațiile din Criș”. „Dar parcarea a fost inundată de sistemul pentru stingerea incendiilor, după ce un tâmpit a încins mașina în subteran”. „Pun pariu că e o mașină de casă a Primăriei, care a vrut să declanșeze alarma ca să golească rezervorul de incendiu, care apoi va fi reumplut pe banii noștri”.

Duminică

Mare tragedie că niște turiști au rămas blocați la Padiș. Păi, nici n-aveau de gând să coboare, dacă tot a venit zăpada.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!