Cum arată evenimentele săptămânii trecute văzute prin ochii lui Bihorel: 

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut ce reușit a fost Festivalul Gusturilor Tradiționale?”. „Numai vremea n-a fost pe gustul meu. Dar nu știu de ce vă lăudați voi cu mâncărurile pe care, de fapt, le-ați preluat de la noi? Kürtőskalács, de exemplu”. „Păi, și voi nu le-ați preluat de la secui, cum am luat noi mămăliga de la moldoveni?”.

Marți

Mega-preotul cere ca dosarul lui să se cerceteze la Parchetul General. „Asta cu atât mai mult că pizmașii mei au primit apă la moară de la o instituție europeană”. „În ce sens?”. „În sensul că CEDO a  obligat România să recunoască familiile formate din persoane de același sex. Dacă țara e nevoită să accepte homosexualitatea, atunci și eu sunt. Așa că acuzarea mea cade”.

Miercuri

Maurul de la Termoficare și-a făcut datoria, așa că poate să moară. „M-au dat afară pentru că un subaltern a furat niște țeavă”. „Păi, chestia asta doar dă idei opoziției. Dacă-l prind pe unul din Primărie că fură un top de hârtie, repede vor cere demisia Birtașului”.

Joi

Pasărea pesedistă și-a strâns câțiva atârnători să protesteze împotriva liberalilor. „Am făcut pancarte cu tot ce n-au reușit ei să termine în ultimii 3 ani de mandat”. „Dar de ce n-ați dus și cu ce ați făcut voi în ultimii 20 de ani?”. „Am fi făcut și din alea, dar nu se făcea să ieșim cu niște cartoane goale”.

Vineri

Programul Casa Verde a fost suspendat de instanță. Un AUR-ist din județ s-a scandalizat: „Pentru noi Casa Verde e un simbol de când Căpitanul - ăla eroul, nu șeful de galerie - a construit așa ceva pentru neamul românesc. Nu mai e respect pentru istorie, mânca-v-ar vaccinul anti-Covid!”.

Sâmbătă

Subprefectul a venit și el la întâlnirea cu ambasadoarea SUA, așa că l-am abordat: „Domnu' sub, n-am prea văzut colegi pesediști la întâlnire”. „Ei mi-au promis că vor veni toți când vine Putin”.

Duminică

Începe campania de microcipare și sterilizare. Nu vă bucurați: la câini, nu la politicieni!

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!