Cum arată evenimentele săptămânii trecute văzute prin ochii lui Bihorel: 

Luni

Vio către Ghiusi: „Mă, dar s-a iscat mare scandal între patrioții noștri și viniturile din Asia care-și pun statui în disprețul valahilor”. „N-ai ce face, oamenii sunt nervoși, n-au bani, n-au serviciu, n-au perspective, așa că e momentul perfect să se inflameze la niște kile de bronz amplasate în Cetate”. „Dar n-au dreptate?”. „Dacă v-ar păsa de statui, nu le-ați lăsa pe ale voastre în paragină”.

Marți

Directorul de la Ghibu, supărat. „Dacă și asta e România educată, mai bine mă las de meserie”. „Care-i baiul?”. „Din cauză că ni s-a dus vestea, foarte mulți părinți și-au înscris copiii la mine la școală și acum nu avem clase suficiente”. „Și ce măsuri ați luat?”. „Eu i-am băgat pe elevi în schimburi, dar cei din Minister, în loc să ne dea bani să extindem școala, au propus să ne cumpere prezervative, ca să nu se mai înmulțească așa de tare locuitorii din Nufărul”.

Miercuri

În sfârșit și ultimul tronson de autostradă din județ a fost atribuit! Conform tradiției milenare, urmează contestațiile. Câștigătorul a explicat. „Cred că nu e cazul să ne bucurăm încă, Beni Hill Asfaltatorul abia așteaptă să-și arate mușchii. El contestă tot ce mișcă, pentru că vrea să facă toate lucrările din oraș, județ, țară și, dacă se poate, din toată Europa”. „Dar are această capacitate?”. „Evident. Îl cunosc, e capabil de orice”. 

Joi

Zi neagră pentru primarul sabotor. „Ani de zile m-am zbătut ca celebra conductă de gaz să nu treacă pe la noi prin comună, ca să nu fie alimentate localitățile din jurul Aleșdului”. „Și ce s-a întâmplat?”. „Au făcut un traseu ocolitor, așa că nici nu mai știu dacă o să-mi merit simbria”. „Dar ce legătură are salariul tău de primar, pe care ți-l plătește Statul Român, cu lupta împotriva conductei de gaz?”. „N-are, eu de altă simbrie vorbesc”.

Vineri

Bolovan, nervos pe cei de la Curtea de Conturi. „Mi-au dat corecții financiare, crezând că așa o să mă opresc din zelul meu investițional. Dar mă duc cu ei până la Judecata de apoi”. „Păi, dacă nu aveți bani destui, nu puteți face noi investiții”. „O să fac economii și mai mari, plus că mă bazez și pe împrumuturi. Iar dacă ajung mare mahăr la București, prima instituție pe care o desființez e Curtea de Conturi, cu mii de curteni care nu fac nimic pe bani mulți”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara. „Încă o prostie marca administrația liberală!”. „Iar v-au mai tăiat din pensie, au mai băgat ceva impozit pe protezele dentare?”. „Nu, au montat încălzire în pardoseală pe Podul Intelectualilor”. „Și ce-i rău în asta?”. „Risipă de bani. Dacă tot doreau să fie moderni, montau ventilo-convectoare: iarna încălzeau podul și vara îl răceau”.

Duminică

O veste oribilă pentru conductorii de tren. Li s-au aprobat studenților reduceri masive pe calea ferată, așa că nimeni nu va mai merge cu „nașul”.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!