Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii trecute: 

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că o sportivă care practică fotbalul pe masă, probabil cu nasturi sau gombfoci, cum ziceți voi, s-a supărat pe România”. „Da, a zis că sunteți o țară de rahat. Dar de ce vă atacați? Ce să zică atunci Turcia, unde rahatul e și produs de export?”.

Marți

Mega-preotul din Rogerius a vrut să se facă președinte de țară. „Nu te supăra, mi-a explicat el, dar, la cum arată lista de prezidențiabili, eu aș fi ca Isus față de Iuda”. „Cum ai reușit să strângi 200.000 de semnături? Că eu nu pot aduna 10, să-l dăm afară pe șeful de scară”. „Există pe piață un stoc de liste și nu trebuie decât să schimbi capul de tabel. Au ajuns așa de uzate de zici că-s Manuscrisele de la Marea Moartă”.

Miercuri

S-a inaugurat Calea Partizanilor din Apuseni. Un profesor de la Medicină mi-a zis: „Cred că ar trebui inaugurată o Calea Partizanilor de la Sorbonica. Că am niște studenți, adevărați partizani, nu poți scoate nimic de la ei la examen! Noroc că vine o comisie și îi trece la apelul de seară. Vom ajunge la vorba: să ne vindece colegii mei, partizanii!”.

Joi

Șeful Aeroportului: „Taromul face o promoție, dar orice minune nu va ține mai mult de trei zile”. „Credeam că reacționează la concurența adusă de zburătorii de la Chișinău”. „Stai liniștit. Pe cei de la Tarom nu-i interesează nicio concurență, ci doar cum să-și angajeze neamurile, că la finalul anului oricum vine Statul și acoperă pierderile”.

Vineri

Gemenii suedezi, obligați să dea înapoi banii primiți de la Stat. Unul a explicat ce se va întâmpla mai departe: „Firmele noastre implicate în acest proces sunt pe pierdere. Eu n-am nimic pe numele meu”. „Și atunci ce o să-ți ia Statul?”. „Cel mult o declarație prin care o să le spun că trebuia să-și facă poze cu banii. Că de văzut n-o să-i mai vadă niciodată”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara a intrat în panică. „Vezi, maică, de ce nu circul eu cu avioanele? Că mă oprește vreun vameș, ca pe pensionarul Videanu, să mă întrebe de unde am ceasul Pobeda de pe mână, primit ca cadou de logodnă de la soțul meu în 1954”.

Duminică

Sute de porumbei morți pe malul apei. Vine războiul, de sunt uciși până și emisarii păcii...

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!