Cum arată evenimentele săptămânii trecute văzute prin ochii lui Bihorel: 

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că la proiectele de bugetare participativă ați cerut să se facă o statuie mai mare pentru poetul vostru național”. „Dacă tot există un parc cu numele lui, de ce să nu fie și o statuie mai impunătoare?”. „Iar o să zică verzii noștri că-l dați jos pe Eminescu să-l puneți pe Petőfi, cum ați făcut cu Mihai Viteazul ca să-l puneți pe Ladislau”.

Marți

Milițistul face revoluție în Episcopia. „Am început campania electorală pentru postul de primar. Auzind eu că e un scandal mare la Episcopie, am vrut să strâng enoriași revoltați pentru cele petrecute. Numai că staff-ul meu m-a dus la altă episcopie, Episcopia Bihor, unde oamenii au venit să ceară asfalt și utilități”. „Și o să le dați?”. „Dacă ajung primar, le dau la tot cartierul. Că doar nu dau de la mine”.

Miercuri

Beni Hill asfaltatorul nu iartă nimic. Și nici nu uită. „Fac contestație la tot ce mișcă”. „Păi, dacă justiția era justiție, tu acum făceai contestație ca să ispășești pedeapsa în regim semideschis”. „Nu știi vorba: hoțul prescris e negustor cinstit?”.

Joi

Organizatorul crosului Oradea City Running a explicat tâlcul manifestării: „Au venit 500 de oameni să alerge prin centru. Dacă șantierele mai durează, la anul vor veni 5.000, că nu se va mai putea circula decât pe jos”.

Vineri

Nae polițistul: „Au adus un ofițer austriac în vamă să ne instruiască cu privire la controlul frontierelor”. „Ăsta bagă școală în voi!”. „Bagă pe dracu’! În două luni îl școlim și va deveni expert în luare de mită și alte nenorociri”.

Sâmbătă

Clădirea Poliției intră în reabilitare termică. Șeful era nemulțumit de idee. „În afară de faptul că trebuie să ne mutăm până se termină lucrările, nu înțeleg de ce facem reabilitare termică”. „Pentru reducerea consumului de energie și creșterea confortului termic”. „Mi se pare un nonsens. Dacă încălzim clădirea, cum mai putem noi băga infractorii la răcoare?”.

Duminică

Toți preoții din Episcopie au fost rugați să vină la slujbe cu cât mai multe batiste. Acestea urmează să fie puse pe țambal.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!