Bihorel comentează în stilul său șugubăț cele mai importante evenimente ale săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut ce înlocuitor i-au găsit liberalii lui Csekescu?”. „Am văzut și m-am minunat. Când l-am auzit mulțumind familiei că a reușit să termine aeroportul din Brașov, mi-am dat seama că și ei au la conducere copii de mingi. Oricum, n-o să se prindă ce se întâmplă în minister!”. „De ce?”. „Pălăria e prea mare și îi pică peste ochi”.

Marți

Beni Hill Asfaltatorul, la magazinul de vaselină: „Aveți nevoie pentru problemele apărute în procesul de fabricație?”. „Nu, am nevoie în procesul de contestație. Mi-au tras-o dușmanii cu licitația la autostradă. Dar îmi iau eu revanșa, că la celălalt tronson contest eu”. „Și cât timp va dura războiul ăsta? Nu vă pasă că oamenii n-au autostradă?”. „Dacă nu e una făcută de mine, să nici nu aibă! Nu pot fraierii de la CNAIR licita cum putem noi, constructorii, contesta”. 

Miercuri

Birtașul, hotărât să aplice principiul „cincinalul în patru ani și jumătate”: „La ce circ e cu licitațiile astea, ne-a mai rămas jumate de an să facem terminalul intermodal”. „Dar tehnic e posibil?”. „Dacă o femeie naște un copil în 9 luni, atunci 9 femei vor putea naște un copil într-o lună...”.

Joi

Puradel, revoltat că polițiștii au săltat părinții unor minori trimiși la cerșit: „Adică, nici să mergem cu miloaga nu ne lasă? Ce dacă i-am scos pe puradei la cerșit? Că de mici trebuie învățați cum se câștigă pâinea!”. „Dar nu-i scandalos că părinții, în loc să pună ei osul la cerșit, își obligă pruncii?”. „Deloc! Și eu trăiesc din alocația puradeilor, că n-am serviciu de 15 ani...”.

Vineri

Jemenii suedezi, revoltați pentru relele tratamente la care sunt supuși judecătorii din Regiunea Autonomă Binș: „De ce să fie dați pe mâna Inspecției Judiciare? Au dat în cap cuiva? Doar au aplicat Codul Penal de Beiuș, zonă în care știe toată lumea că noi facem legea. Decât să se lege de niște amărâte abia ieșite din stagiatură, mai bine s-ar întreba cine a condus Guvernul când ni s-au returnat banii”.

Sâmbătă

Cu rectorul Barney, proaspăt uns doctor honoris causa al Academiei Forțelor Terestre. „Pentru ce fapte de arme v-au făcut doctor tocmai apeviștii?”. „Distincția e o recunoaștere a meritelor Sorbonicii. Academiile militare au avut mereu un complex de inferioritate față de universitățile civile, din cauza diferenței de calitate. Ei, bine, datorită nouă, diferența s-a estompat foarte mult”.

Duminică

Șefii din Primărie au decis să-și facă parc fotovoltaic. Poate așa vor fi mai luminați.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!