Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi: "Am auzit că Viktor al vostru, acum, că e şeful UE pentru şase luni, vrea să ne bage şi pe noi în spaţiul Schengen". "Eu zic să nu vă bucuraţi degeaba, că dacă ar fi după gustul lui, ne-ar băga pe toţi în CAER şi în Tratatul de la Varşovia".

Marţi

Organizatorul şef al Festivalului Medieval: "În primul rând, vrem să punem în valoare această miraculoasă Cetate. Dar, nu în ultimul rând, cu cavaleri dormind în corturi, cu cai, focuri de tabără şi jonglerii, vreau să vadă localnicii cum se trăia aici acum 1.000 de ani şi cum se mai trăieşte încă în unele zone de dincolo de Carpaţi".

Miercuri

Conform statisticilor, suprafaţa agricolă a judeţului a scăzut cu 110 kilometri pătraţi. Bolovan a  explicat: "Scăderea e rodul muncii noastre de la Consiliul Judeţean. Minusul la terenul agricol e plusul la pasaje, centuri şi şosele". "Dar până unde veţi merge cu atâtea betoane?". "Mă gândesc ca la final de mandat să asfaltez jumătate din teritoriul judeţean".

Joi

Nae poliţistul, despre liniuţele care se fac la pasajele din Centrul Civic. "Acum ies la iveală greşelile grave de proiectare". "E drumul prea îngust?". "Din contră, l-au făcut prea lat şi toţi plăvanii accelerează ca nebunii". "Şi cum ar fi trebuit proiectat?". "Când au loc liniuţele, să coboare o cortină metalică, în care să se înfigă cascadorii şoselelor".

Vineri

La Sorbonica vom şcoli şi medici militari. Rectorul: "E normal. În primul rând, că aici avem spital militar. În plus, tinerii medici vor putea trata şi plăgi prin împuşcare. Or, la cum se mişcă Justiţia, ne putem aştepta oricând ca Victoraş să revină pe meleagurile natale trăgând cu mitraliera".

Sâmbătă

În mod straniu, vestea că s-a fabricat primul cauciuc la noua fabrică în care se investesc peste jumătate de miliard de euro a fost întâmpinată cu scepticism şi cârcoteală de unii concetăţeni. Birtaşul ştie motivul: "Cei care sunt veşnic nemulţumiţi au dreptate. Dacă în loc de cauciucuri firma făcea prezervative, nu am mai fi avut atâţi neghiobi care să-şi dea cu părerea".

Duminică

Se reduce birocraţia, deci şi numărul persoanelor care iau şpagă. Asta pentru că se prefigurează comasarea Gărzii de Mediu cu Garda Forestieră.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!