Bihorel trece în revistă, în stilul său poznaș, evenimentele săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi: „V-au scos prietenii voștri de la guvernare”. „Pe de o parte, ne pare rău, că eram conectați la cele mai bănoase ministere. Pe de alta, mă bucur că, prin plecarea celor trei miniștri ai noștri, coeficientul de inteligență al membrilor Guvernului s-a înjumătățit. Iar dacă nu pleca și Bode, coeficientul ajungea la un sfert”.

Marți

Părintele șuvițat s-a urcat pe schela de foraj ca ministru peste Fondurile Europene și s-a coborât ca ministru de Finanțe. „De ce ați făcut rocada asta?”. „Păi, la cum ne îndeplinim noi angajamentele cu PNRR-ul, nu mai pupăm bani de la UE. Așa că, decât să am pe mână mai puțini bani europeni, mai bine mai mulți bani românești”.

Miercuri

Cu Birtașul, despre exercițiile de imagine: „Domn’ primar, vă ia fața primarele de Cluj. Iar s-a filmat cum merge el la casa părintească, să dea cu coasa prin nilă. Pe când vedem o imagine similară cu matale?”. „Niciodată! La cum se circulă în oraș, asta ar mai lipsi, să mă vadă lumea cu coasa”.

Joi

Beni Hill asfaltatorul, pe cai mari: „Am decis să câștig toate licitațiile din țară și Europa. Iar ce nu câștig, contest”. „Am văzut cifrele cu care s-a adjudecat tronsonul de autostradă pe care l-ați câștigat. Care e diferența față de vechile cifre?”. „Nu e nicio diferență în bani, în schimb este o diferență în ani, că putea fi gata deja de mult”.

Vineri

După ani și ani, s-a renovat cabana de la Vadu Crișului. Vicele de la Județ care s-a implicat în proiect a explicat: „Aș dori ca toți elevii din Bihor să viziteze acest obiectiv, să vadă cu ochii lor unde făceau excursii bunicii și străbunicii lor, că tinerii s-au obișnuit numai cu vacanțe prin Italia și Franța”.

Sâmbătă

Cu responsabilul pentru dezinsecție: „Văd că lupta contra țânțarilor se va duce doar noaptea. Abia atunci găsiți insectele acasă?”. „Nu, dar noaptea se verifică mai greu pe unde trece mașina care împrăștie insecticidul”.

Duminică

Swimathonul de anul acesta a strâns o grămadă de bani. E singurul eveniment în care poți fi mândru dacă intri la apă.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!