Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că mai nou Viktor al vostru se înțelege bine cu Klaus al nostru”. „E pentru că al vostru se vrea mare sculă pe la NATO, iar, dacă asta-i convine lui Putin, îi convine și lui Viktor”. „Au ajuns amândoi să fie niște idioți utili care servesc cauza sovietică”. „Pardon, al nostru e util, al vostru e inutil”.

Marți

Bolovan, despre statul la Stat: „E o tragedie în administrație. Dacă-ți faci treaba, nu mai primești bani de la Buget, dacă nu faci nimic, îți dă nenea Guvernul la rectificare”. „Și e normal?”. „În administrație este un proverb care spune: aici carte nu se cere, prost să fii, să ai putere!”. „Proști, dar măcar în putere”. „Ferește-te de puterea de muncă a prostului!”.

Miercuri

Nae polițistul: „Criminalul care a evadat din București a fost prins la noi pe Centură”. „Și ce-i cu asta?”. „Cum ce-i? Tu știi de ce l-am prins la noi și nu cei de la București?”. „Nu”. „Pentru că ăia de la București n-au Centură”.

Joi

Puradel, în haine de sărbătoare: „Am avut niște manifestări culturale în mișcare de toată frumusețea, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor”. „Au participat mulți cosângeni?”. „Nu prea, că majoritatea fură pe la Lyon și Bruxelles. Dacă se ținea acolo Ziua Romilor, se bloca circulația, și nu pentru că am fi furat roțile la mașini, ci din cauza mulțimii”.

Vineri 

Părintele șuvițat a fost întrebat cum se explică faptul că mâncarea la noi e mai scumpă decât în Occident. „E o enigmă pe care cu greu o putem explica. Eu, după o îndelungă chibzuință, am o teorie. Cu cât consumăm mai puțină mâncare, cu atât e mai scumpă. Iar noi consumăm puțin pentru că preferăm să ne mâncăm între noi”.

Sâmbătă

De vorbă cu un biciclist amendat pentru că circula beat, pe o zonă pietonală. „Mai nou, doar pe noi ne vânează polițiștii, pe motiv că mergem pe trotuare. Dar pe unde să mergem dacă nu sunt piste de biciclete?”. „N-aveți piste, dar cu alcoolul cum e?”. „Păi, la cum circulă nebunii ăștia de șoferi, ai nevoie de multă tărie ca să poți ieși cu bicicleta în trafic”.

Duminică

S-a inaugurat Centura spre Autostradă, s-au semnat contractele cu două companii aviatice. Administrația Liberală face tot posibilul să putem pleca cât mai ușor din țară.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!