Cum arată evenimentele săptămânii trecute, văzute prin ochii lui Bihorel:

Luni

Vio Apevistul, către Ghiusi: „Voi mai vreți încă o statuie a lui Petőfi numai pentru că în oraș este doar un bust?”. „Unii de-ai noștri au cerut un bust călare, dar cum arăta poetul fără pinteni? Dacă tot am denumit ditamai parcul după el, cred că merită și un monument mai impunător decât cel existent”.

Marți 

Șeful de la USR, despre amenda primită pentru manifestele lipite pe ziduri: „Noi n-am lipit manifeste, ci anunțuri cu conținut explicit: am zis că PNL e sluga PSD. Iar pentru asta Poliția Locală ne-a dat 18.000 lei amendă”. „Poate așa vă lăsați de afișe lipite prin oraș...”. „Din contră, deja pregătim afișe cu: Poliția Locală e sluga Birtașului”.

Miercuri

Nae polițistul: „Mari șmecheri și austriecii ăștia cu Schengenul doar pe calea aerului. S-au gândit să nu poată intra ușor la ei în țară decât cei care au aeroporturi. Păi, așa, în afară de locuitorii din capitala de județ, niciun cetățean nu poate merge afară, că n-are aeroport acasă”.

Joi

Tanti Zoe pensionara, foarte sceptică: „Se laudă că ne măresc pensiile cu 13,8%. Așa au făcut și cu drepturile pentru urmașii refugiaților. Au dat lege, dar aplicarea se amână de câțiva ani”. „Credeți că la fel vor face și cu pensiile?”. „Sunt în stare să spună că ni le măresc de trei ori, dar că vor începe să ne dea banii peste 25 de ani”.

Vineri

Am trimis și noi un om mare la Ministerul de Finanțe, un director pe care-l cheamă Păduche sau așa ceva. DNA l-a luat la întrebări de unde a avut lovele să-și cumpere o grămadă de terenuri. Păduchele a explicat: „Sunt om chibzuit. Nu stric șpaga pe muieri și chefuri. Și nu mi-e frică de DNA, ci de DDT”.

Sâmbătă

Puradel, despre strategia de termoficare: „E o rușine ce se întâmplă în orașul ăsta! De când au reabilitat țevile, jumătate din neamul meu o să moară de frig. Nu mai răsuflă nicio țeavă, să putem dormi afară...”.

Duminică

A venit Hrușcă, a venit și Crăciunul. Că invers nu e valabil.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!